Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 13:55

Трибунал щодо збитого MH17 можуть зібрати у Нідерландах без РФ

Трибунал щодо збитого MH17 можуть зібрати у Нідерландах без РФ
Уламки збитого над Донбасом MH17 Фото: REUTERS

У Нідерландах найближчим часом приймуть рішення щодо створення міжнародного трибуналу у справі авіакатастрофи пасажирського літака Boeing 777. Про це повідомляє нідерландське видання Rtlnieuws.nl.

Згідно з повідомленням, через блокування Росією в ОНН пропозиції зі створення міжнародного трибуналу за збитий пасажирський літак, нідерландський уряд найближчим часом проведе засідання, на якому ухвалить рішення про проведення такого суду на території Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під посольством РФ у Києві пропонують поставити пам'ятник жертвам рейсу MH17

До участі в трибуналі залучать Україну, Малайзію, Бельгію та Австралію.

Відмова Росії від участі у трибуналі не вплине на процес, у таком разі приймуть рішення про заочне засудження усіх винуватців трагедії.

Літак Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, збили над зоною збройного конфлікту 17 липня 2014 року. Загинули усі 298 осіб, які перебували на борту. Зенітно-ракетну установку "Бук", з якої збили Boeing, доставили ​​на територію України з Росії. Місце пуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Трибунал щодо збитого MH17 можуть зібрати у Нідерландах без РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути