Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2015 14:54

"Боїнг-777" був збитий російським "Буком" - основна версія слідства

"Боїнг-777" був збитий російським "Буком"  - основна версія слідства

Міжнародна слідча комісія розглядає як основну версію про те, що літак рейсу MH17 був збитий із російського ракетного комплексу "Бук".

Про це свідчить фільм про розслідування, який був показаний сьогодні на прес-конференції в Києві генеральним прокурором Віктором Шокіним і главою СБУ Валентином Наливайченком, повідомляє "Лівий берег".

У ньому зазначається, що ЗРК "Бук" перевозили Україною тягачем марки "Вольво", "віджатим" бойовиками в одного з донецьких підприємств.

17 липня вночі цей тягач знаходився в районі населеного пункту Сєверний, після чого відправився до Донецька за не встановленим поки маршрутом. У слідчої групи є запис телефонної розмови між двома бойовиками, який свідчить, що о 9 годині ранку "Бук" був уже в Донецьку разом із екіпажем.

Пізніше він був перевезений в Сніжне через Макіївку, Зугрес та Торез. 17 липня в середині дня "Бук" бачили в Сніжному, у цей час він вже був знятий із тягача і йшов своїм ходом.

О 16:20 біля села Грабове зазнав аварії лайнер "Малайзійських авіаліній", на борту якого було 298 пасажирів.

Уже 18 липня о 5 ранку тягач "Вольво" із заново зануреним "буком" бачили в Луганську у напрямку до Краснодону. Згідно з іще одним телефонним записом, що є в розпорядженні слідчої групи, 18 липня о 8:00 ранку ЗРК залишив територію України і перетнув кордон з Росією.

Нагадаємо, катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 в Донецькій області. Країни Заходу і України вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Зараз ви читаєте новину «"Боїнг-777" був збитий російським "Буком" - основна версія слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути