середа, 25 січня 2023 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкол у командуванні: у США проаналізували спроби Герасимова виправдати втрати Росії

Розкол у командуванні: у США проаналізували спроби Герасимова виправдати втрати Росії
Командувач угрупуванням російських військ в Україні Валерій Герасимов намагається виправдати втрати РФ на тлі розколу у командуванні. Фото: eastnews.ua

Начальник генерального штабу Російської Федерації та командувач угрупуванням російських військ в Україні Валерій Герасимов продовжує спроби зобразити традиційну структуру військового командування.

23 січня Герасимов заявив, що президент РФ Володимир Путін схвалив план міністра оборони Сергія Шойгу щодо розвитку здатності російських збройних сил реагувати на "нові загрози безпеці", ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Герасимов послався на історичну роль російського генштабу у керівництві та захисті Росії під час кількох військових криз, включаючи Другу світову війну", ‒ пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вплив Герасимова ‒ британська розвідка проаналізувала кадрові перестановки в командуванні РФ

Експерти вважають, що зображення Герасимовим війни і зусилля генерального штабу РФ з активізації діяльності в історичному контексті Великої вітчизняної є частиною кампанії з протидії могутності і впливу засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина, а також голови Чечні Рамзана Кадирова.

"Він також продовжує спроби Путіна переосмислити нинішню боротьбу як спробу, подібну до Великої вітчизняної війни, виправдати необхідність великих втрат і мобілізації з боку росіян", ‒ додали в ISW.

Російський президент Володимир Путін доручив новому командувачу російських військ в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня. Водночас Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Розкол у командуванні: у США проаналізували спроби Герасимова виправдати втрати Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути