пʼятниця, 07 квітня 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни отримали нову проблему на тимчасово окупованих територіях

Росіяни отримали нову проблему на тимчасово окупованих територіях
Декілька цивільних лікарень на сході України віддали на потреби ПВК "Вагнер". Фото: pixabay.com

Російські окупанти не можуть вирішити проблему дефіциту з лікарями на тимчасово захоплених територіях України.

Ворог продовжує переобладнувати цивільні лікарні під потреби окупаційних військ, пише Центр національного спротиву. Водночас загарбники не мають достатньої кількості лікарів.

"Одним зі шляхів вирішення такої проблеми, за задумом Москви, є нові правила ординатури на тимчасово окупованих територіях, де від лікарів не вимагають відомості про акредитацію та підтвердження про отримання іноземної освіти", – сказано в повідомленні.

Попри дефіцит лікарів, напередодні ще кілька цивільних лікарень на сході України віддали на потреби терористичної організації "Вагнер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шторм Z": окупанти створюють на передовій нові спецпідрозділи резервістів

Раніше окупанти оголосили про плани завезти нову партію лікарів у захоплені райони Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Йдеться про 250 гастролерів, з яких 125 лікарів і 125 медсестер.

Росіяни продовжують використовувати медичні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях. Місцеву лікарню Малої Білозерки, що у Запорізькій області, окупанти облаштували під військовий шпиталь. Наразі у цивільному медичному закладі працюють російські медики. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям. Станом на 2 квітня на лікуванні перебувало близько 80 загарбників з пораненнями різного ступеня важкості.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни отримали нову проблему на тимчасово окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути