неділя, 05 червня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни кинули всі зусилля на оточення Сіверськодонецька й Лисичанська

На Донецькому напрямку ворог основні зусилля зосередив на наступальних діях у районах Сіверськодонецька й Лисичанська.

Робить це з метою оточення наших військ у цих містах. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

На Слов'янському напрямку окупанти завершили перегрупування військ. Почали наступ у напрямках Довгеньке – Долина й Бражківка – Вірнопілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові аналітики США оцінили ситуацію в Сіверськодонецьку

На Лиманському напрямку ворог наступає до Святогірська. Намагається витіснити наші війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Сіверськодонецькому напрямку окупанти, за підтримки артилерії, ведуть штурмові дії у Сіверськодонецьку. Контролюють східну частину міста.

Також противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

На Бахмутському напрямку ворог перекинув понад 20 одиниць озброєння та військової техніки. Зробив це для доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють передній край оборони й тилові райони наших військ. Намагаються не допустити їх перегрупування.

Автор: t.me/Tsaplienko
  Агресор намагається оточити наші війська на Донбасі
Агресор намагається оточити наші війська на Донбасі

Російські загарбники кидають усі резерви на Сіверськодонецьк Луганської області. Це місто залишається головною ціллю ворога. Однак напередодні українським військовим вдалося посунути російських окупантів - ті втратили контроль над 20% міста.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай назвав Сіверськодонецьк форпостом на Луганщині. Зараз російські терористи намагаються його відрізати з різних боків, щоб не було підкріплень українських військових.

Голова військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк заявив, що українські військові перегрупувалися і зайняли оборону в Сіверськодонецьку. Бійці вживають необхідних заходів, щоб стримати наступ ворога й відтіснити його з території Сіверськодонецька. Бої в місті супроводжуються артилерійськими обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни кинули всі зусилля на оточення Сіверськодонецька й Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути