Ексклюзиви
неділя, 05 червня 2022 04:46

Військові аналітики США оцінили ситуацію у Сіверськодонецьку

Військові аналітики США оцінили ситуацію у Сіверськодонецьку
У Сіверськодонецьку тривають важкі бої. Фото: eastnews.ua

Російські сили все ще можуть захопити Сіверськодонецьк та Лисичанськ, проте українська оборона залишається сильною на цій ключовій позиції.

Українські військові успішно стримують спроби РФ оточити позиції на Луганщині та відбивають лобові атаки окупантів у Сєвєродонецьку, відзначає американський Інститут вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти штурмують житлові райони у Сіверськодонецьку - Генштаб

Водночас аналітики уточнюють, що українські війська, імовірно, більш виснажені, ніж випливає з заяв голови ОВА Луганщини Сергія Гайдая.

Російські військові зосередили всі наявні в них ресурси на битві за Сєвєродонецьк, щоб досягти скромних успіхів. Натомість українські військові зберігають гнучкість, щоб не лише проводити локальні контратаки в інших місцях (наприклад, на північ від Херсона), а й проводити ефективні контратаки у Сєвєродонецьку.

Зазначається, що російські війська розпочали серію невдалих наступальних операцій на південний захід від Ізюма та в районі Лимана.

3 червня у Сіверськодонецьку на Луганщині українським військовим вдалося посунути російських окупантів - ті втратили контроль над 20% міста. Відтепер росіяни займають там лише половину території.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай Гайдай спростував прогнози британської розвідки про те, що Росія візьме Сіверськодонецьк за два тижні.

Президент РФ Володимир Путін віддав наказ захопити Луганську область за будь-яку ціну. Там тривають надважкі бої. Останнім форпостом на шляху російських військ став Сіверськодонецьк.

Зараз ви читаєте новину «Військові аналітики США оцінили ситуацію у Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути