неділя, 24 вересня 2017 20:31

"Росія готується до війни. Ми теж" - генерал

"Росія готується до війни. Ми теж" - генерал
"Теперішнє перемир'я це, перш за все, заслуга командирів бригад, підрозділів, які пояснюють солдатам, що не потрібно від страху стріляти" - Мікац. Фото: hvilya.com

Росія готується до війни. Обкатують нову техніку, в тому числі в Сирії.

Про це розповів командувач силами оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац у інтерв'ю "Апострофу".

"Але навіть якщо вони сильніші за нас, але бачитимуть, що ми готуємося дати відсіч - вони двічі подумають. Тому ми теж готуємося. І техніка нова у нас є. І стару ремонтуємо. І навчання проводимо", - каже Олег Мікац.

Зауважує, що за останні кілька років в українській армії провели в рази більше бригадних тактичних навчань, ніж за весь час незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російське громадянство і мільйонні статки: з'явилася інформація про скандального психіатра Міноборони

Зараз до вузів люди йдуть не для того, щоб відбути, а щоб навчитися.

"Кожен розуміє, що він, навчений, зможе зберегти себе і своїх товаришів набагато краще. І тут спрацьовує ще щось - на кшталт принципу змагальності, коли людина хоче бути кращою. І хоче перемогти. Як мінімум вижити", - додає Мікац.

Генерал -майор каже, що російська армія нагадує радянську.

"Дуже багато позастатутних взаємовідносин. Хто сильніший - той і правий. Росіянин прийшов - він апріорі в авторитеті. Тому може безкарно місцевим ногу прострелити або по обличчю настукати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія більше не присилатиме "гумконвої" на Донбас

Каже, що теперішнє перемир'я це, перш за все, заслуга командирів бригад, підрозділів, які пояснюють солдатам, що не потрібно від страху стріляти.

"Візьмеш ти автомат АК74. Помітив супротивника, який іде десь за півтора-два кілометри - і починаєш стріляти. Навіщо? Убойная сила кулі зберігається на відстані 1350 метрів. Максимальна дальність польоту - 3150 метрів. Ти не поцілиш. А тільки викриєш себе", - розповів командувач силами оперативно-тактичного угруповання "Луганськ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольців визнали учасниками АТО офіційно

На думку генерал-майора, якщо миротворці ООН стануть на кордоні українських військових - припиняться поставки зброї, техніки і живої сили.

"Це дозволить встановити контроль над переміщенням зброї, наркотиків, незаконних збройних формувань. Миротворча місія дозволить реалізувати м'який перехід окупованих територій під управління України".

Олег Мікац - генерал-майор Збройних сил України, заступник командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України, командувач сил ОТУ "Луганськ". Учасник російсько-української війни. Один з керівників оборони Донецького аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «"Росія готується до війни. Ми теж" - генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути