пʼятниця, 15 вересня 2017 08:03

Росія більше не присилатиме "гумконвої" на Донбас

Росія більше не присилатиме "гумконвої" на Донбас
Росія планує в наступному році відмовитися від відправки "гумконвоїв" на Донбас. Фото: gordonua

Росія планує в наступному році відмовитися від відправки "гумконвоїв" на Донбас.

За підсумками наради 1 вересня віце-прем'єру Росії Дмитру Козаку дали доручення Мінфіну Росії "виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років в повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям".

Про це пише РБК із посиланням на джерела, наближені до Кремля.

У відкритих документах, що стосуються формування бюджету Російської Федерації, немає формулювання "гуманітарна підтримка окремих територій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До самого кордону" - США назвали умови "блакитних шоломів" на Донбасі

З протоколу наради у Козака випливає, що кошти будуть спрямовані на інфраструктурні проекти в анексованому Криму та в Калінінградській області.

У сукупності ці проекти оцінюються в 165 млрд рублів ($2,9 млрд). Однак оцінити, виходячи з цих даних, скільки грошей витрачається з бюджету на "ЛДНР", неможливо, зазначає видання.

Крім того, співрозмовники РБК в Держдумі і в уряді підкреслюють, що навіть якщо влада вирішила припинити видатки на гуманітарну допомогу Донбасу, це не означає, що фінанси перестануть надходити в Донецьк і Луганськ.

Фінансування "ЛДНР" повністю засекречена, описується секретними постановами уряду, закритими рядками в бюджеті, сказало одне з джерел РБК. "Гуманітарна підтримка", на його думку, була лише одним з декількох каналів фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН розповіли, скільки грошей втратила Росія через санкції

Відзначимо, що представники української влади і спецслужб неодноразово заявляли, що під виглядом "гуманітарних конвоїв" військове командування РФ доставляє російським військовим і найманцям пально-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а тому вивозить тіла загиблих бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Росія більше не присилатиме "гумконвої" на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути