Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 07:46

Російські найманці вдарили із важкого озброєння по всіх фронтах. Є втрати

Російські найманці вдарили із важкого озброєння по всіх фронтах. Є втрати
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 13 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Один воїн ЗСУ загинув, повідомили в штабі ООС.

Зокрема, неподалік Лебединського, Гнутового та Павлополя ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля Новозванівки - з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Верхньоторецького - тричі з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів та один раз біля Новоселівки.

Із танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти шість разів обстріляли позиції ЗСУ у напрямку Пісків. Біля Новотроїцького російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля Південного - зі станкових протитанкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти підірвали авто саперів ЗСУ і отримали відповідь

Поблизу Водяного противник двічі обстрілював із автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського – ще й з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Станом ранок 14 травня порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Росія продовжує передислокацію збройних підрозділів уздовж українських кордонів. Кількість відведених військ РФ не дає змоги зробити висновок, що загроза збройної агресії минула, заявив міністр оборони Андрій Таран. Україна робить усе можливе, щоб сили оборони були спроможними дати адекватну відповідь на загрози.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці вдарили із важкого озброєння по всіх фронтах. Є втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути