Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 08:00

Окупанти підірвали авто саперів ЗСУ і отримали відповідь

Окупанти підірвали авто саперів ЗСУ і отримали відповідь
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 12 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню.

На обстріли окупантів військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли сховок бойовиків з вибухівкою

Так, поблизу Новгородського окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів, а біля Катеринівки – ще й з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Гнутового - з великокаліберних кулеметів. У передмісті Водяного окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з підствольних гранатометів. У районі Верхньоторецького найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Неподалік Мирного - з протитанкових ракетних комплексів.

"Унаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено автомобіль групи розмінування. На щастя, ніхто не постраждав", - розповіли в штабі.

Станом на ранок 13 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Росія продовжує передислокацію збройних підрозділів уздовж українських кордонів. Кількість відведених військ РФ не дає змоги зробити висновок, що загроза збройної агресії минула, заявив міністр оборони Андрій Таран. Україна робить усе можливе, щоб сили оборони були спроможними дати адекватну відповідь на загрози.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти підірвали авто саперів ЗСУ і отримали відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути