середа, 08 червня 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські десантники тікають з Луганської області - Генштаб

Російські десантники тікають з Луганської області - Генштаб
Генштаб повідомив про ситуацію на Донбасі. Фото: Генштаб

Особовий склад противника деморалізований.

У підрозділах зі складу 106-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій військовослужбовців, які відмовились від подальшої участі у бойових діях повертають з Луганської області на територію РФ. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

ЗСУ успішно стримують штурм у Сіверськодонецьку. Бойові дії тривають. Ворог намагався просунутися у районі Тошківки й Устинівки. Успіху не мав. Українські захисники відкинули окупантів.

В районі населеного пункту Нагірне ЗСУ вибили загарбників вогнем. Окупанти відступили на раніше займані позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко назвав стратегічні цілі окупантів на Донеччині

На Лиманському напрямку противник здійснив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок. Успіху не мав, відійшов.

На Слов'янському напрямку противник веде штурмові дії з метою покращення тактичного положення. Проводить інженерне обладнання вогневих позицій у Ізюмі. Робить це для недопущення проведення контрнаступу наших військ.

На Бахмутському напрямку противник збільшив інтенсивність застосування оперативно-тактичної та армійської авіації.

Обстрілював підрозділи ЗСУ з мінометів, ствольної артилерії та реактивних ситем залпового вогню в районах населених пунктів Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Травневе, Яковлівка і Доломітне. Завдав авіаударів вертольотами Ка-52 в районах населених пунктів Покровське, Відродження і Яковлівка.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли позиції наших підрозділів. Ударів завдали в районах населених пунктів Піски, Нью-Йорк, Любомирівка, Авдіївка, Новобахмутівка, Новоселівка, Вугледар, Оріхів, Комишуваха, Водяне, Первомайське, Мар'їнка, Опитне.

Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку та ракетного - по населеному пункту Курахове.

Наступ російських окупантів на Сіверськодонецькому й Попаснянському напрямках зупинилося, бо в загарбників вичерпуються сили. Інший варіант - це може бути перегрупуванням військ.

Збройні сили України в частково захопленому Сіверськодонецьку на Луганщині роблять все можливе, аби відстояти місто. Російські терористи намагаються просунутися далі, але українська армія їх зупиняє.

На Бахмутському напрямку українські війська провели успішну контратаку. Захисники відбили наступ окупантів у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти.

Зараз ви читаєте новину «Російські десантники тікають з Луганської області - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути