вівторок, 07 червня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили наступ на Бахмутському напрямку. Ворог відступив із чотирьох населених пунктів

ЗСУ відбили наступ на Бахмутському напрямку. Ворог відступив із чотирьох населених пунктів
На Донбасі ЗСУ успішно контратакують. Завдають ворогу чималих втрат. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку українські війська провели успішну контратаку.

Захисники відбили наступ окупантів у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Ворог перемістив підрозділи, щоб посилити угруповання в Попасній і Миколаївці.

На Слов'янському напрямку окупанти кинули основні зусилля, щоб продовжити наступ на Ізюм та Слов'янськ. Намагаються просунутися в напрямку населених пунктів Довгеньке і Долина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужно вдарили по ворогу: відзвітували, скільки росіян знищили на сході

Ворог обстрілює позиції наших військ у районах населених пунктів Базалівка, Бражківка, Грушуваха. Здійснює повітряну розвідку із застосуванням безпілотників. Робить це для уточнення розташування ЗСУ.

На Донецькому напрямку, окрім артилерійських обстрілів, ворог завдав авіаударів із літаків та вертольотів. Основні зусилля агресор зосередив на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів. Завдав ракетного удару по населеному пункту Миколаївка за 4 км на схід від Слов'янська. Ворог штурмує Сіверськодонецьк. Бойові дії тривають. Наші воїни завдають противнику втрат.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних бойових дій не вів.

На Слов'янському напрямку російські окупанти збираються відновити штурмові дії для покращення тактичного положення. Для поповнення втрат готують особовий склад у РФ. ЗСУ відбили штурм в напрямку Довгенького. Завдали російським окупантам втрат. Ворог відійшов.

Якщо російським окупантам вдасться прорватися на Донбасі, ситуація в Україні може значно погіршитися. Загарбники можуть повернутися в південні області і розширити наступ на південь, сказав журналістам президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили наступ на Бахмутському напрямку. Ворог відступив із чотирьох населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути