вівторок, 10 листопада 2020 19:37

Російська сторона зірвала обговорення обміну полоненими

Російська сторона зірвала обговорення обміну полоненими
ТКГ не змогла обговорити важливі питання. Фото: slovoidilo.ua

Гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі через позицію російської сторони не обговорювала питання обміну взаємно утримуваними особами.

Російська сторона, незважаючи на домовленості, відмовилася пропустити жителів Луганщини в обидві сторони лінії розмежування, щоб вони могли скористатися послугами Центру надання адміністративних послуг, відділенням "Ощадбанку" і банкоматами на КПВВ в Щастя. Відмову пояснили дрібними технічними деталями, повідомила делегація у Facebook.

"Через демарш російських представників Україна не змогла добитися обговорення двох інших важливих питань, переговори по яких були узгоджені для вирішення сьогодні: питання обміну взаємно утримуваних осіб та питання пошуку безвісти зниклих осіб", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики влаштовували провокації біля Водяного

Завдяки позиції керівника гуманітарної підгрупи Галини Третьякової і сприяння координатора підгрупи Тоні Фріша на переговорах вдалося досягти певного поступу в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи КПВВ.

У Донецькій та Луганській областях відкрили всі контрольно-пропускні пункти. Великого потоку громадян поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «Російська сторона зірвала обговорення обміну полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути