субота, 21 травня 2022 07:38

Рідні захисників Азовсталі зустрілися з Патріархом Варфоломієм
3

20 травня матері та дружини захисників Азовсталі зустрілися з Патріархом Константинопольським Варфоломієм.

Сталося це в рамках їхньої поїздки до турецького Стамбула, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Тelegram.

Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

"Чотири героїчні жінки – матері та дружини українських воїнів, які самовіддано утримують оборону комбінату, що став справжнім форпостом у загарбницькій війні Росії проти України, продовжують боротьбу за порятунок та свободу українських героїв", - написав він.

За даними Геращенка, жінки передали Патріарху записку з іменами українських захисників для його особистої молитви та отримали благословення. Також вони оголосили про намір створити комітет із захисту прав українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці евакуюються з одного пекла в інше" - дружини й матері бійців з Азовсталі звернулися до Туреччини

"Ми створюємо Громадський комітет захисту прав українських військовослужбовців, які потрапили до полону. Його завдання домагатися якнайшвидшого повернення наших чоловіків та синів в Україну та захистити їхні права, передбачені міжнародними конвенціями, які зобов'язалася виконувати РФ.

Ми використовуватимемо у своїй роботі заклики до медіа, лідерів держав, а також до моральних та релігійних лідерів. Ми плануємо вийти на контакт з російським комітетом солдатських матерій для об'єднання зусиль у справі захисту прав наших синів та чоловіків" - йдеться в заяві.

20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України наказало зберегти життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинити оборону Маріуполя.

19 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв про заходи з евакуації українських військових з Маріуполя.

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу в Новоазовську доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор прибули в Оленівку. Обидва населені пункти під тимчасовою окупацією Росії, у так званій ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Рідні захисників Азовсталі зустрілися з Патріархом Варфоломієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути