понеділок, 21 лютого 2022 23:52

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Путін вводить війська на окупований Донбас

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас.

Війська вводяться після визнання так званих Донецької та Луганської "народних республік". Йдеться про нібито "миротворців", повідомляється в указах Путіна.

  Указ Путіна щодо введення військ на Донбас
Указ Путіна щодо введення військ на Донбас

У зв'язку із зверненням ватажків "республік" Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника російському Міноборони доручається забезпечити здійснення Збройними силами "функцій щодо підтримання миру" на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нацист і терорист" - соцмережі реагують на заяви Путіна

Цими ж указами так звані ДНР та ЛНР визнаються Росією "суверенними та незалежними державами". А також доручається налагодити з ними "дипломатичні відносини".

В мережі вже з'являються відео з рухом російської техніки в напрямку Донецька.

Інформацію про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру Донецька в напрямку до лінії фронту із українськими військами підтвердили очевидці, передає "Радіо Свобода".

"На сотій одиниці збилися з рахунку. Ішла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно у бік Ясинуватої. З'їжджали на трасу з центра Донецька", - кажуть місцеві.

Колона танків та бронетехніки пройшла центром міста близько 22:00 за Києвом. Ешелони рухалися вул. Університетською в північно-західному напрямку, до лінії зіткнення.

За словами очевидців, у колоні помітили танки, БТР разом із людьми. Нібито за їх словами, рух техніки тривав упродовж години.

Як сказали виданню мешканці Донецька, за останні вісім років такої кількості військ на вулицях окупованого міста не пригадують.

Країна-агресор Російська Федерація визнала окуповані території Донецької та Луганської областей "незалежними республіками".

Зараз ви читаєте новину «Путін вводить війська на окупований Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути