середа, 05 березня 2014 23:50

Проросійські активісти побили українських патріотів у Донецьку
10

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні на площі Леніна в Донецьку відбувся наймасовіший за всю історію міста патріотичний мітинг під гаслом "Ні війні"!

У ньому взяли участь близько 3 тисяч донеччан. Але мітингуючих з усіх боків оточили агресивні прибічники Путіна, які почали закидати опонентів яйцями, яблуками і петардами. Після закінчення мітингу люди, схожі на скінхедів, почали відловлювати жителів з українською символікою. Сталося декілька масових бійок. В результаті є і потерпілі, і затримані. Відомо, що нападаючі користувалися металевими прутами, телескопічними палицями, використовували газ. На місці бійки валявся скривавлений ніж.

Відомо, що серед нападаючих були громадяни Росії і місцеві тітушки. Проте, за попередніми даними, міліція не затримала жодного з тих, хто кидав яйця і був призвідником бійок. Так само проросійські активісти розгойдували міліційний автозак і сприяли аварії. Міліційний автобус врізався в машину ДАІ після того, як хулігани почали заважати його виїзду.

Відомо, що один із затриманих студентів був відразу ж відправлений до обласної травматологічної лікарні. Ще один хлопець був побитий до втрати свідомості. Проросійські активісти побили українських патріотів у Донецьку.

У бійці брали участь футбольні фанати ультрас, які підтримали мітинг за єдину Україну. Ці молоді люди дали можливість спокійно піти іншим учасникам акції з місця проведення мітингу і у результаті перейняли основний удар на себе.

За непідтвердженою доки інформацією в райвідділ міліції доставили 40 чоловік, частина з яких відразу були відпущені.

Сьогодні звільнився начальник Донецької обласної міліції Роман Романов, якого критикували за його невиразну позицію по відношенню до проросійських хуліганів, які вчиняють безлади в Донецьку вже не перший день. Сьогодні вони повторно захопили будівлю Донецької облдержадміністрації після того, як її звільнили від прибічників Павла Губарева.

3 березня Романов особисто завів Губарева на сесію облради, де ця людина заявила про те, що його на площі обрали губернатором і почала диктувати свої вимоги депутатам.

Сьогодні губаревці були видворені з будинку облдержадміністрації, проте незабаром знову прорвалися і захопили вже усі поверхи.

Близько 21.00 десь 40 міцних чоловіків з георгіївськими стрічками зайняли хол будівлі Управління Державного Казначейства в Донецькій області, маючи намір розпоряджатися грошима. Як пояснив один із загарбників, "ми не захоплюємо, ми просто беремо своє. У нас свій губернатор - Губарев, який говорить, куди нам далі йти". Пан Губарев вимагає референдум за відділення Донбасу від України. Він попросив Володимира Путіна ввести російські війська в Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські активісти побили українських патріотів у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути