Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2019 15:50

Пристайко пояснив, хто зірвав розведення сил у Петрівському

Пристайко пояснив, хто зірвав розведення сил у Петрівському
Міністр закордонних справ України пояснив, хто зірвав розведення військ у Петрівському. Фото: unian.ua

Розведення сил біля Петрівського на Донеччині, заплановане на 4 листопада, не відбулося. Зірвали відведення військ через дії бойовики, які не дотримувалися режиму припинення вогню та продовжували обстріли.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільному з міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу брифінгу, повідомляє dw.com.

"Розведення мало розпочатися сьогодні, але кілька днів тому був обстріл у районі розведення. Довелося перенести розведення на той період, коли буде досягнуто 7-денний режим тиші. Цим розведенням ми завершимо всі умови для проведення зустрічі "нормандської четвірки", - цитує видання Пристайка.

За словами міністра закордонних справ України, Кремль вимагає документ для лідерів. Однак, за словами Пристайка, Україна не бачить у цьому проблеми.

"Російська сторона зараз почала говорити про документ, який сторони мають узгодити, щоб лідери з ним працювали. Цієї вимоги не було. Але якщо це документ, який буде за підсумками зустрічі, то його можна підготувати, щоб справді лідери не сиділи і починали писати результати на чистому аркуші", - сказав Пристайко під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський депутат відвідав Золоте

Він додав, що українська сторона готова розробити документ для зустрічі лідерів країн "нормандського формату" і сподівається, що вона відбудеться після того, як у Петрівському розведуть сили і засоби.

Штаб операції Об'єднаних сил попередив про підготовку провокацій з боку незаконних збройних формувань у районі села Петрівське на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко пояснив, хто зірвав розведення сил у Петрівському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути