четвер, 04 серпня 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусова мобілізація та обстріли – Гайдай розповів про злочини окупантів на Луганщині
4

Росіяни чинять злочини на окупованій території Луганщини
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Росіяни чинять злочини на окупованій території Луганщини
Росіяни чинять злочини на окупованій території Луганщини
Росіяни чинять злочини на окупованій території Луганщини

Через значні втрати російські окупанти поповнюють свої ряди жителями нещодавно окупованих міст.

За допомогою потужної роботи артилерії та чисельних штурмових дій терористи щодня намагаються покращити тактичне положення. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На окупованих 2014 року територіях вже мобілізували всіх, кого можна. Зараз забирають навіть незамінних шахтарів. Ейфорія "освобождения" швидко минула й у нещодавно захоплених містах і селах. Бо потрібно виправдовуватися на фронті. Страждають ті, хто не встиг евакуюватися в безпечні регіони України. Їх направляють у військкомати проти волі", – пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння багатоповерхівок і спротив – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Лише у Старобільську цього тижня на фронт відправили близько 80 чоловіків. Ними поповнюють склад штурмових груп, які Збройні сили України регулярно знешкоджують.

Минулої доби росіяни випустили три ракети. П'ять разів застосували ствольну артилерію, ще п'ять – реактивну. Атаки ворога підтримувалися мінометними й танковими обстрілами.

3 серпня окупанти вимушені були відступити зі значними втратами на 14 ділянках, де вони намагалися покращити тактичне положення.

"У районах вісьмох населених пунктів росіяни бомбардували з повітря. Вони не рахують втрати, тому що переважно гинуть жителі окупованих територій. Росіянам вони не потрібні на майбутнє, бо вже вісім років населення так званої ЛНР є тягарем для бюджету РФ. Зараз ці фінансові втрати чоловіки й відпрацьовують", – пише глава області.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200-220 тис. місцевих жителів.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Примусова мобілізація та обстріли – Гайдай розповів про злочини окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути