неділя, 15 січня 2023 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин через Соледар "очорнює" армію РФ – ISW

Пригожин через Соледар "очорнює" армію РФ – ISW
Експерти ISW припускають, що Євген Пригожин намагається "очорнити" російські війська через місто Соледар на Донеччині, де тривають запеклі бої. Фото: скріншот з відео

Російський олігарх і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин, показуючи дії найманців у Соледарі на Донеччині, рекламує ПВК й намагається "очорнити" російські війська.

Пригожин продовжував використовувати роль ПВК в захопленні Соледара для підвищення свого політичного статусу та опосередкованої критики російських збройних сил. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Експерти вказують на те, що Пригожин напередодні опублікував відео, щоб просунути роль "Вагнера" в захопленні Соледара. Відео, як стверджував олігарх, зняте у самому місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутичка між Пригожиним і міноборони РФ: в ISW передбачили реакцію Путіна

"Пригожин показав командира групи "Вагнера", який керував захопленням населеного пункту, і вихваляв можливості "Вагнера" в порівнянні зі звичайними російськими військовими", – ідеться у звіті ISW.
Пригожин заявив, що ПВК "Вагнер" досягла успіху завдяки своєму "багатому досвіду, незалежності, ефективному військовому обладнанню та чудовій системі управління".

Він стверджував, що система управління "Групи Вагнера" стимулює командирів і підлеглих до тісної співпраці на місцях і дозволяє почути скарги рядових бійців.

Експерти припускають, що цим Пригожин намагається рекламувати подальший набір у ПВК і очорнити російські війська. Лобіюючи збільшення ролі "Групи Вагнера" і його особисто у війні в Україні.

Євген Пригожин хоче за будь-яку ціну захопити Соледар, керуючись корисливими мотивами. Його насамперед цікавить "економічна вигода". Адже в Соледарі є найбільші в Європі соляні шахти, вважає міністр оборони Олексій Резніков.

В Офісі президента висловилися про розкол серед окупантів на тлі боїв за Соледар. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, почалося публічне з'ясування відносин між міністерством оборони РФ та Пригожиним.

14 січня підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах 14 населених пунктів. Серед них міста Бахмут і Соледар на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин через Соледар "очорнює" армію РФ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути