пʼятниця, 13 січня 2023 15:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хоче заробити на крові" ‒ Резніков пояснив, навіщо Пригожину Соледар

"Хоче заробити на крові" ‒ Резніков пояснив, навіщо Пригожину Соледар
Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому "вагнерівці" за всяку ціну хочуть захопити Соледар. Фото: gettyimages.com

Російський олігарх, воєнний злочинець і засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин хоче за будь-яку ціну захопити Соледар, керуючись корисливими мотивами.

Його насамперед цікавить "економічна вигода". Адже в Соледарі є найбільші в Європі соляні шахти. Про це в інтерв'ю ВВС розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, Пригожин хоче "на крові заробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі атаки ворога відбили" ‒ прикордонники розповіли, як знищують загарбників під Бахмутом

Ватажок "вагнерівців" хоче також на тлі кадрових перестановок у військовому керівництві РФ показати диктатору Володимиру Путіну, що його найманці кращі за регулярні війська.

За словами Резнікова, ситуація у Соледарі складна, але перебуває "під контролем". Міністр також наголосив, що російська тактика штурмувати місто "хвиля за хвилею" призвела до величезних втрат із їхнього боку.

Бої за Соледар продовжуються – Збройні сили України тримають оборону. Ворог кинув в атаку на місто "вагнерівців" та розганяє фейки, аби посіяти паніку серед українців. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Російські окупанти продовжують без зупинки штурмувати Соледар. Місто їм необхідне, щоб просунутися углиб Донецької області. В Соледарі працюють найкращі російські війська – "вагнерівці" і десантно-штурмові сили. Їх туди перекинули з Бахмута, розповів у коментарі Gazeta.ua військовий експерт Ігор Романенко.

Зараз ви читаєте новину «"Хоче заробити на крові" ‒ Резніков пояснив, навіщо Пригожину Соледар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути