пʼятниця, 13 січня 2023 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація там критична" - Романенко розповів про Соледар та назвав перспективні напрямки для ЗСУ

"Ситуація там критична" - Романенко розповів про Соледар та назвав перспективні напрямки для ЗСУ
Українські військові мужньо тримають оборону в Соледарі, попри те, що ворог кинув туди найкращі свої підрозділи. Світлина ілюстративна. ФОТО: Генштаб

Російські окупанти продовжують без зупинки штурмувати Соледар. Місто їм необхідне, щоб просунутися углиб Донецької області.

В Соледарі працюють найкращі російські війська – "вагнерівці" і десантно-штурмові сили. Їх туди перекинули з Бахмута, розповів у коментарі Gazeta.ua військовий експерт Ігор Романенко.

"Противник не зміг взяти Бахмут напряму, тому зараз намагається робити оперативне оточення з півночі і півдня. На півночі в районі Соледара зосереджується найбільша кількість військ. З нашого боку там діють 10-та і 46-та бригади. Ідуть важкі бої, стан критичний. Росіяни штурмують Соледар, щоб взяти хоч щось. Пригожину (керівнику російської приватної військової компанії "Вагнер". – Gazeta.ua) треба показати свою ефективність Путіну. Місто важливе для них і для того, щоб перерізати нам логістичні шляхи постачання із півночі в Бахмут. Якщо Соледар таки візьмуть, то росіяни просуватимуться далі, щоб оточити Бахмут. А потім матимуть перспективу взяти Часів Яр, Краматорськ, Слов'янськ", - говорить Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брехні Пригожина про Соледар дістали навіть міноборони РФ – РНБО

Ворожі штурми зменшаться тільки тоді, коли одна із сторін виконає завдання: або окупанти захоплять Соледар, або українські війська їх потужно відіб'ють і стабілізують ситуацію, додав експерт.

"В найближчі 2-3 місяці противник намагатиметься далі виконувати завдання, яке поставив Путін. Захопити Луганську і Донецьку область у межах адміністративних кордонів. У нас є перспективи на півночі Луганської області – це Сватове і Кремінна. З боку Запоріжжя – Мелітополь. Питання лише в тому хто швидше і краще за цей час підготується, підтягне резерви та забезпечиться озброєнням і технікою щоб виконати своє завдання", - пояснив Романенко.

Ніч на 13 січня в Соледарі Донецької області була "гарячою", тривали бої. Українські військові відважно намагаються втримати оборону міста, попри те, що ворог кинув туди майже усі свої головні сили та підтримує високу інтенсивність наступу. Окупанти намагаються узяти місто та не рахуються зі своїми втратами.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація там критична" - Романенко розповів про Соледар та назвав перспективні напрямки для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути