понеділок, 25 жовтня 2021 17:21

Помер 38-річний ветеран АТО під час військової служби

Помер 38-річний ветеран АТО під час військової служби
З початку агресії РФ Тарас Гургула пішов боронити Україну на фронт. Фото: facebook.com/Rada.Chervonograda

На Львівщині 24 жовтня помер 38-річний учасник АТО Тарас Гургула. Воїн допомагав протистояти російській агресії на сході України від самого її початку.

Про це повідомила пресслужба міськради Червонограда, рідного міста героя.

"Під час виконання обов'язків військової служби від серцевої недостатності помер учасник АТО, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Тарас Гургула. Висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким. Вічна пам'ять герою", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші ракети зможуть дістати до Москви" - Арестович попередив Путіна

До війни в Україні уродженець Львівщини з 2004 року працював на шахтах "Межирічанська", "Зарічна", "Надія" і "Лісова".

2014-го Гургула пішов на фронт і служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Після демобілізації ніс службу за контрактом у 24-й ОМБР ім. короля Данила.

Попередня дата похорону воїна - 27 жовтня.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українські військовослужбовці, зазнали поранень 10 237, повідомили Збройні сили України у травні 2021 року.

За вісім років окупації Росією територій на Сході України загинули майже 14 тис. українців. Серед них чотири тисячі цивільних осіб, зокрема 152 дитини. 34 тис. поранені, заявила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Помер 38-річний ветеран АТО під час військової служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути