неділя, 24 лютого 2019 09:57

Показали перший каталог місць пам'яті загиблих на Донбасі від рук окупантів РФ
5

Фото: акмц.укр

У Краматорську опублікували каталог-довідник пам'яток та інших знаків, встановлених на честь загиблих від російських окупантів на Донбасі українських воїнів і мирних жителів.

Автор: акмц.укр
 

Про це повідомляє сайт Донецького обласного краєзнавчого музею, який зараз працює у Краматорську.

Автор: акмц.укр
 

"Донецький обласний краєзнавчий музей видав каталог-довідник "Героям слава!", в якому зібрано близько сотні світлин з описами обелісків, монументів, капличок, стел, меморіальних дошок та інших пам'яток, встановлених на честь загиблих героїв та цивільних громадян, а також графіті, породжені війною", - йдеться в повідомленні.

Автор: акмц.укр
 

Як зазначається, каталог на сьогоднідні унікальний, його видано накладом 300 екземплярів. Його буде розповсюджено по міських та шкільних бібліотеках, громадських організаціях. В електронному вигляді книжку можна переглянути на сайті Донецького обласного краєзнавчого музею.

Автор: акмц.укр
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі вибухнув цивільний автобус, є жертви

Ідею створення каталогу запропонував Віталій Циміданов, старший науковий співробітник музею, начальник сектора охорони пам'яток археології, історії та культури. Для проведення археологічних розвідок йому доводиться їздити по всій Донеччині. Майже усюди небайдуже око зупинялося на пам'ятках, встановлених на честь загиблих бійців, та інших свідченнях війни, передає Цензор.НЕТ.

Автор: акмц.укр
 

У збірку увійшли не всі пам'ятки російсько-української війни на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Показали перший каталог місць пам'яті загиблих на Донбасі від рук окупантів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути