Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 23:35

Переговори з Мінська перенесуть. Кравчук назвав країну, де буде зустрічатися ТКГ

Переговори з Мінська перенесуть. Кравчук назвав країну, де буде зустрічатися ТКГ
Кравчук прокоментував перенесення переговорів з Мінська. Фото: Українська правда

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) України Леонід Кравчук заявив, що переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі після закінчення карантину через Covid-19 можуть бути перенесені з Білорусі до Польщі.

"Якщо взяти колишні соціалістичні країни, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби нашої ... Якщо взяти країни несоціалістичного блоку, то таких країн дуже багато. Це повинна бути нейтральна демократична країна", - заявив Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

"У жодному разі не може бути Білорусь, оскільки вона вустами Лукашенка говорить дуже негарні, я б навіть сказав, непристойні речі щодо України. Вона під каблуком Росії. Вона не є демократичною країною, у ній душать мирних мітингувальників, тому мати в такій країні майданчик для переговорів, сказав би, навіть незручно про це говорити", - додав Кравчук.

Адже, "Росія буде проти перенесення, оскільки їй необхідно, щоб на переговорах з Донбасу були присутні представники ОРДЛО, але вивозити їх у західні країни буде вельми проблемно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після обстрілу на Донбасі понад 50 населених пунктів залишились без води

У Кремлі сумніваються, що вступ України в НАТО допоможе врегулювати проблеми Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Переговори з Мінська перенесуть. Кравчук назвав країну, де буде зустрічатися ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути