четвер, 09 червня 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Пекло на Луганщині: росіяни б'ють по цехах із аміаком хімзаводу, де ховаються люди
16

Ворог розстрілює мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Ворог розстрілює мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини
Ворог розстрілює мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини
Ворог розстрілює мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини
Ворог розстрілює мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини

На Луганщині 8 червня ввечері російські окупанти двічі поцілили по сіверськодонецькому об'єднанню "Азот". Пошкодили щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства, зокрема цех виробництва аміаку.

Загинули щонайменше четверо жителів області, повідомив 9 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Одному з них росіяни нанесли смертельні поранення ще 6 червня. Ворог також відібрав життя й у трьох лисичан - чоловіка і двох жінок.

"Загарбники продовжують безуспішні пошуки слабких місць в обороні Сіверськодонецька, водночас розстрілюючи мирні квартали і об'єкти промисловості Луганщини. За останні дві доби поранення різного ступеню тяжкості отримали шестеро лисичан. Чотирьох із них одразу госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Дніпрі", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог шукає слабкі місця у обороні Сіверськодонецька. Після втрат - відступає

Унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська було вбито жінку та поранено її доньку.

"Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню 8 червня російською армією обстріляні Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівка, Гірське, Катеринівка, Білогорівка, Миколаївка, Комишуваха та Павлоград. По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку Катеринівки українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов", - додає Гайдай.

Росіяни завдавали ракетно-авіаційні удари по Верхньокам'янці та Золотому. У Гірському пошкоджено 10 будинків, в Оріховому - вісім, у Лисичанську - чотири.

У Сіверськодонецьку Луганської області на хімічному заводі "Азот" ховається близько 800 людей в бомбосховищах. Його весь час обстрілюють.

Російські окупанти продовжують штурм Сіверськодонецька на Луганщині. Ворог прагне піднятися по Сіверському Дінцю через складнощі з переправою через річку. Російські сили одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

Українські військові продовжують вести маневрову оборону міста і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати весь Сіверськодонецьк.

Зараз ви читаєте новину «Пекло на Луганщині: росіяни б'ють по цехах із аміаком хімзаводу, де ховаються люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути