четвер, 09 червня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Штурм Сіверськодонецька: американські аналітики розповіли про складнощі росіян
4

Російські окупанти продовжують штурм Сіверськодонецька на Луганщині.

Ворог прагне піднятися по Сіверському Дінцю через складнощі з переправою через річку, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські сили одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець. Українські військові продовжують вести маневрову оборону міста і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати весь Сіверськодонецьк", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім назвав обласні центри, яким найбільше загрожує наступ РФ

Окупанти відчувають складнощі з переправою через річку
Фото: understandingwar.org
Окупанти відчувають складнощі з переправою через річку
Окупанти відчувають складнощі з переправою через річку
Окупанти відчувають складнощі з переправою через річку

Російські сили також проводили атаки з РСЗВ і розвідувальні операції в Миколаївській області. Ворог активізує операції у Херсонській області у відповідь на недавні українські контратаки.

Також росіяни, ймовірно, намагаються посилити контроль над трасою Т0812, яка пролягає по території Оріхівського і Василівського районів, для підтримки операцій на північному сході Запоріжжя. Тому і перекинули туди 30 танків Т-62.

У Міністерстві оборони України повідомляли, що війська РФ розмістили майже 30 танків як довготривалі вогневі точки за 35 км від Запоріжжя. Агресор нарощує систему вогню. Зокрема, у районі Василівки - за 35 км на південь від Запоріжжя.

На Харківському напрямку росіяни намагаються не допустити подальшого просування українських військ. Для цього розмістили додаткові сили біля села Веселе, це за 17 км від Харкова. Туди приїхала одна батальйонно-тактична група з Центрального військового округу.

Зараз ви читаєте новину «Штурм Сіверськодонецька: американські аналітики розповіли про складнощі росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути