пʼятниця, 05 травня 2017 10:44

"Пастимемо кіз і овець" - ватажок бойовиків Ходаковський про майбутнє ДНР і ЛНР

"Пастимемо кіз і овець" - ватажок бойовиків Ходаковський про майбутнє ДНР і ЛНР
Ватажок збройного формування "Восток" Олександр Ходаковський.

За основу для "розвитку" окупованих територій ДНР і ЛНР прийняті моделі контрольованих Росією Абхазії і Південної Осетії.

Про це в соціальній мережі написав польовий командир бойовиків ДНР, ватажок збройного формування "Восток" Олександр Ходаковський.

За його словами, такий шлях - руйнівний для економіки Донбасу. Жителям промислового регіону в майбутньому доведеться або емігрувати з території, підконтрольній бойовикам, або займатися скотарством і землеробством.

"Модель нашого розвитку, як мені починає здаватися, приймається в Придністров'ї, а наші колеги - невизнані республіки Кавказу. Деякі спостереження дозволяють дійти такого висновку.

По-перше, ті, хто освоїв владу на всіх рівнях, вже нічого не хочуть міняти - їх і тут непогано годують. По-друге, в разі нашого територіального розширення повністю зміниться конфігурація внутрішньої політики: те, що доки "прокатує" тут, ніколи не прокотить у Краматорську. Уявляєте собі краматорчан, які дружно пишуть заяви в ОД ДР (так званий громадський рух. - Gazeta.ua), а потім виходять на масові заходи на центральну площу міста славити і звеличувати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хочуть воювати: ватажок бойовиків жаліється на низький патріотизм у своїх лавах

Справа навіть не в трирічному засиллі України, а в кількох інших відтінках у сприйнятті дійсності. А значить потрібно повністю міняти методику роботи з населенням, створювати правову державу, враховувати інтереси громадян, відповідати за свої слова - а на це піти з тим куцим апаратом, який і тут ситуацію може випустити з-під контролю, просто неможливо. Страшно. Ось тому краще ізолюватися, витребувати у Росії, як це роблять, наприклад, в Абхазії, "місячну ренту", і жити, нічого не змінюючи.

Я називаю це соціальною гемофілією, але можна додати сюди кавказької термінології, ввівши поняття "тейп" - так в окремих регіонах Кавказу називають рід. Сьогодні у нас формується рід, але не за принципом спорідненості, а за принципом спільності інтересів. Цей умовний рід опанував павутину влади. Ніякими зусиллями його звідти не витравиш. Якщо тільки не відбудеться повного переформатування ситуації, при якій у нових умовах перед новими ж викликами цей "рід" виявиться безсилий.

Можна жити і так - живуть же люди. Пастимемо кіз і овець - людям похилого віку це під силу. Молоді і здатні працювати - мігрують у Росію. Не дарма документи визнали. Залишаться ті, хто обслуговуватиме інтереси "роду", і ті, кому діватися нікуди. Перспектива так собі, але іншого шляху розвитку території в статусі маленької, ізольованої зі всіх сторін громади я не бачу", - написав Ходаковський.

Раніше Ходаковський визнав, що бойовики стріляли з житлових кварталів.

Зараз ви читаєте новину «"Пастимемо кіз і овець" - ватажок бойовиків Ходаковський про майбутнє ДНР і ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути