понеділок, 29 квітня 2019 18:30

Оприлюднено нові фотографії українських БТР-4 в Іраку
3

В мережі з'явилися свіжі фото виготовлених в Україні БТР-4Е, що стоять на озброєнні армії Іраку.

БТР-4 повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер з колісною формулою 8х8, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування, виготовляється на заводі імені Малишева, передає Defense Express.

Лінійна версія БТР-Е була розроблена для армії Іраку. Вона озброєна бойовим модулем БМ-7 "Парус", з 30-мм гарматою КБА-1/ЗТМ-1, танковим кулеметом ПКТ та автоматичним гранатометом АГ-17. На цю бронемашину був встановлений дефорсований варіант двигуна ЗТД-3А потужністю 400 к.с.

БТР-4Е на озброєнні армії Іраку
Фото: Defense Express.
БТР-4Е на озброєнні армії Іраку
БТР-4Е на озброєнні армії Іраку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові самотужки випускатимуть БТР-4

Бойові машини поставлялися за контрактом між "Укрспецекспортом" і урядом Іраку, який був укладений у вересні 2009 року на поставку 420 вітчизняних бронетранспортерів.

До початку 2013-го Ірак за цим контрактом отримав лише 88 бронетранспортерів. Остання партія з 42 БТР-4Е, яку навесні 2013 року доставило в порт Умм-Каср судно SE Pacifica, виявилася бракованою. Машини були повернуті в Україну, а подальші закупівлі скасовано.

Українські бойові машини застосовувалися іракською армією під час бойових дій проти бойовиків терористичного угрупування Ісламська Держава, що почалися з 2011 року.

Саудівська Аравія продовжує закуповувати сучасні українські протитанкові ракетні комплекси.

Цьогоріч вже поставлено 140 комплексів "Скіф" та "Корсар" та 840 керованих ракет до них.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднено нові фотографії українських БТР-4 в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути