Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 16:47

У Харкові самотужки випускатимуть БТР-4

У Харкові самотужки випускатимуть БТР-4
БТР-4 - новий бронетранспортер, який виготовляють у Харкові / фото: Укроборонпром

Держпідприємство "Харківське КБ машинобудування ім. Морозова" (ХКБМ) запустило власне серійне виробництво корпусів БТР-4 для української армії.

Перший БТР-4 із корпусом їхнього виробництва успішно пройшов комплексні випробування. Підприємство розпочало серійне виробництво чергової партії, повідомляє Укроборонпром.

Отже, питання найбільш "вузького" місця у виробництві БТР-4, яке раніше залежало від потужностей єдиного приватного виробника бронекорпусів, було успішно вирішено.

Для цього 2018-го ХКБМ за власні обігові кошти відремонтував цех, який не використовували декілька десятків років, а також закупив та налагодив сучасну виробничу лінію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот озброять катерами з ракетами "Нептун"

Завод звернувся до Міноборони Украни з пропозицією дозволити використання у виробництві БТР-4 новітніх марок бронесталі виробництва країн-членів НАТО. Цю бронесталь застосовують у бойових машинах Альянсу. Вона відповідає вимогам щодо стандартів НАТО. Наразі відповідні зразки НАТОвської броні проходять випробування в Україні.

У Державному науково-дослідницькому інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводять визначальні відомчі випробування українського автопаливозаправника АПЗ-8 на базі шасі Богдан-53162.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові самотужки випускатимуть БТР-4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути