Ексклюзиви
субота, 10 квітня 2021 09:26

Окупанти закидали українців мінами. Є поранений

Окупанти закидали українців мінами. Є поранений
Окупанти 7 разів обстріляли українські позиції. Фото: REUTERS

9 квітня збройні формування РФ на Донбасі 7 разів порушили режим тиші.Серед них 6 обстрілів та дистанційне мінування мінами ПОМ-2.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкове поранення. Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надали необхідну медичну допомогу. Стан здоров'я пораненого - задовільний", - сказали у штабі ООС.

Зокрема неподалік селищ Піски та Водяне, що на Приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки обстрілювали позиції наших захисників з автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Луганського цілили з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. У напрямку населеного пункту Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручними протитанковими гранатометів мінами ПОМ-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон вимагає від Росії ясності про війська на кордоні з Україною

Станом на 7:00, 10 квітня, бойовики уже відкрили вогонь із стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів неподалік Майорського. Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

Росія може напасти на Україну в будь-який момент. Маємо до цього звикнути. Паніку розганяють саме росіяни. Але сама Росія не витримає наслідків повномасштабного військового вторгнення, каже Gazeta.ua Сергій Пархоменко директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никонорова.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти закидали українців мінами. Є поранений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути