пʼятниця, 02 квітня 2021 08:10

Окупанти гатили мінами 120 калібру і з протиракетного комплексу. ЗСУ - відповіли

Окупанти гатили мінами 120 калібру і з протиракетного комплексу. ЗСУ - відповіли
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 1 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Внаслідок ворожих дій 2 військовослужбовці отримали поранення, повідомили в штабі ООС.

Так, поблизу Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля Старогнатівки, Авдіївки та Водяного, що на Приазов'ї, окупанти обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Водяного, що на Донеччині, російські найманці застосували у напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс. Поблизу Світлодарська, Луганського та Золотого-4 загарбники обстрілювали наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті Шумів і Новотошківки - з автоматичних станкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков назвав єдиний шлях врегулювання ситуації на Донбасі

"Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об'єднаних сил отримали поранення. Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених – задовільний. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Також окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу Шумів. Там військові РФ облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 м у напрямку позицій Збройних Сил України.

Станом на ранок 2 квітня обстрілів не зафіксовано.

Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Своїми діями Російська Федерація завела ситуацію у глухий кут, вихід з якого лише один — дипломатія.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти гатили мінами 120 калібру і з протиракетного комплексу. ЗСУ - відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути