пʼятниця, 02 квітня 2021 01:40

Нинішня ескалація ситуації на Донбасі є найбільшою за останні роки - МЗС

Нинішня ескалація ситуації на Донбасі є найбільшою за останні роки - МЗС
В МЗС висловилися щодо ескалації на Донбасі. Фото: Українська правда

Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки.

"Україна та партнери нашої держави констатують системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню. Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки", — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає пресслужба МЗС.

Своїми діями Російська Федерація завела ситуацію у глухий кут, вихід з якого лише один — дипломатія.

"Москва має припинити військове нагнітання, негайно і беззастережно підтвердити свою відданість політико-дипломатичному врегулюванню та режиму припинення вогню. Україна разом з Німеччиною та Францією як посередниками у Нормандському форматі роблять все можливе, аби спонукати Росію до конструктивного переговорного процесу. Інші наші партнери, зокрема США, Канада, Велика Британія, НАТО, також виступають за продовження Росією переговорів", — зазначив міністр.

Кулеба наголосив, що яку б дезінформацію не поширювала Росія, Україна надаватиме пріоритет політико-дипломатичним шляхам врегулювання, адже мир та життя людей є фундаментальною цінністю для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі

Володимир Зеленський заявив, що ескалація конфлікту на Донбасі помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених тільки за перші місяці. Така ціна війни та відстоювання нашої незалежності, суверенітету й територіальної цілісності.

Зараз ви читаєте новину «Нинішня ескалація ситуації на Донбасі є найбільшою за останні роки - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути