субота, 05 грудня 2020 09:29

Окупанти гатили із важкого озброєння

Окупанти гатили із важкого озброєння
Українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Фото: facebook.com

На Донбасі минулої доби, 4 грудня, зафіксували 2 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил контролюють українські захисники, повідомляє штаб ООС.

"Поблизу Водяного ворог вів вогонь в напрямку українських позицій із артилерійських систем 122-го калібру та мінометів 120-го калібру.

Окрім того, на ділянці біля Луганського противник застосував снайперську зброю. Внаслідок пострілу ворожого снайпера один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу", - йдеться в повідомленні.

Від початку поточної доби, 5 грудня, російсько-окупаційні війська один раз порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Противний вів вогонь із автоматичних станкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї неподалік населеного пункту Шуми. Обстріли не становили загрози життю та здоров'ю українських воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти Донбасу хочуть ввести строкову службу: як відреагували "військовозобов'язані"

Представник Росії в ООН Василь Небензя назвав ситуацію на Донбасі "політичним конфліктом між Росією та Україною". Припустив, що зустрічей у нормандському форматі більше не буде.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти гатили із важкого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути