Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 08:47

Окупанти Донбасу хочуть ввести строкову службу: як відреагували "військовозобов'язані"

Окупанти Донбасу хочуть ввести строкову службу: як відреагували "військовозобов'язані"
Командування ЗС РФ продовжує підтримувати у готовності до застосування угруповання російських окупаційних військ на Донбасі. Фото: t.me/a_shtirlitz

На Окупованій частині Донбасу планують введення строкової служби вже з наступного року.

Таке рішення обдумують після проведення військових зборів в Л/ДНР. Ось тільки місцеві жителі вже дали зрозуміти – будуть "косити" всіма способами. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Російське командування продовжує докладати зусилля з підтримання в готовності до застосування окупаційних військ на Донбасі. У зв'язку з низьким рівнем укомплектованості особовим складом "1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК" окупанти розглядають питання щодо введення з січня 2021 року призову на строкову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці другу добу тероризують наших біля Водяного: що відомо

Для вивчення ставлення "військовозобов'язаних" до проходження строкової служби в з'єднаннях і частинах "1 і 2 АК" під час мобілізаційних зборів 23-29 листопада було проведено анонімне опитування "резервістів". Висловили бажання піти на військову службу 15% опитаних; чинитимуть опір всіма способами близько 50%; спробують виїхати з ОРДЛО близько 25%; спробують відкупитися або "відкосити" 10%.

На Донбасі чисельність окупаційних військ складає 35 тис. осіб. Із них близько 3 тис. – російські кадрові військові. Це офіцери, інструктори, ті, хто допомагає командирам приймати рішення. В окопах російські солдати не сидять, там вся "географія" Росії, України, інших країн. Постачання техніки, її ремонт - на 100 відсотків із Росії.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти Донбасу хочуть ввести строкову службу: як відреагували "військовозобов'язані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути