вівторок, 14 серпня 2018 10:25

ОБСЄ зафіксувала масштабні скупчення російської зброї на Луганщині

ОБСЄ зафіксувала масштабні скупчення російської зброї на Луганщині
На Луганщині засікли масштабне скупчення російської зброї. Фото: Антикор

На окупованих російськими найманцями територіях Луганщини спостерігачі ОБСЄ зафіксували велике скупчення важкої зброї.

Йдеться про сотні ящиків з боєприпасами і снарядами. Про це повідомляється у звіті місії за минулі вихідні, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"10 серпня за лініями відведення, проте поза межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному уряду України районі безпілотний літальний міні-апарат СММ ОБСЄ виявив сукупно 18 буксированих гаубиць (вісім 2A36 "Гіацинт-Б" калібру 152 мм і десять 2А65 "Мста-Б" 152 мм) на території військового об'єкта на північ від населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська)", - повідомляється.

Крім того, зазначається, що на території іншого об'єкта за приблизно 1 км на північний захід той самий безпілотник СММ виявив рухомий розвідувальний пункт (ПРП-4 "Нард") і 775 ящиків із боєприпасами (деякі з них, за оцінкою, нові), а також 118 ящиків із снарядами для реактивних систем залпового вогню (БМ-21).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретні системи РЕБ на Донбасі: Росія наривається на жорсткі санкції

Згодом безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії знову зафіксував шість реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", 122 мм, на території зазначеного військового об'єкта на північ від Хрустального, розміщених із порушенням ліній відведення.

11 серпня, спостерігачі бачили чотири РСЗВ (БМ-21) біля Новоамвросіївського (56 км на схід від Донецька).

Дії Росії заблокували ефективну роботу місії з моніторингу кордону на Донбасі. Так прокоментував відео місії ОБСЄ, на якому колони вантажівок серед ночі в'їжджали до України та виїжджали назад до РФ, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів у справах України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ зафіксувала масштабні скупчення російської зброї на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути