понеділок, 13 серпня 2018 13:46

Секретні системи РЕБ на Донбасі: Росія наривається на жорсткі санкції

На окупованих територіях Донбасу викрито 4 російських системи радіоелектронної боротьби новітнього типу.

Фахівці ОБСЄ вперше у звіт місії оприлюднили відомості про зафіксовані знахідки. Системи виявлені в Чорнухиному (Луганська область), передає InformNapalm.

"Системи відносяться до сучасних російських розробок, а їхня присутність на Донбасі безпосередньо доводить участь Російської Федерації у війні проти України," - йдеться у повідомленні.

Автор: informnapalm
  РБ-109A «Билина» - це новітніх надсекретний комплекс, завданням якого є координація всіх комплексів РЕБ в зоні його дії, така система використовується для прикриття великих командно-штабних об'єктів рівня не нижче бригади
РБ-109A «Билина» - це новітніх надсекретний комплекс, завданням якого є координація всіх комплексів РЕБ в зоні його дії, така система використовується для прикриття великих командно-штабних об'єктів рівня не нижче бригади

Журналісти розслідували можливі причини замовчування ОБСЄ цієї інформації протягом двох тижнів.

"28 липня в окупованих районах міні-БПЛА СММ виявив 4 різних системи радіоелектронної боротьби ("Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Билина" і 1 комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репелент-1 ") біля н. п. Чорнухине (64 км на північний захід від Луганська). 2 серпня під час здійснення польоту над цією ж ділянкою БПЛА не зафіксував цих систем", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 11 серпня 2018.

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства, проаналізували звіт ОБСЄ.

"Скупчення різних типів РЕБ і наявність серед них новітнього автоматизованого комплексу РБ-109A "Билина", який розпочав надходити у війська РФ тільки з 2018 року, вказує, що це потужний командний пункт. За своєю значимістю його можна назвати наземним аналогом натовської електронної системи розвідки і управління AWACS", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що РБ-109A "Билина" - новітній надсекретний комплекс. Завдання - координація комплексів РЕБ в зоні його дії. Система використовується для прикриття великих командно-штабних об'єктів рівня не нижче бригади.

Автор: informnapalm
  «Красуха-2» і «Репелент-1» - це також досить складні і дорогі системи РЕБ
«Красуха-2» і «Репелент-1» - це також досить складні і дорогі системи РЕБ

"Два інших новітніх російських комплекси 1Л269 "Красуха-2" і "Репелент-1" - складні і дорогі системи РЕБ. Неможливо уявити, щоб Росія просто передала їх у руки бойовиків. Управління цими комплексами здійснюється російськими військовослужбовцями. Зазначені системи входять в структуру РЕБ МО РФ", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розглядає варіант силового повернення Азовського моря

Раніше на окупованій території Луганської та Донецької областей фіксували 9 нових типів російських систем РЕБ. Серед яких був зазначений в звіті СММ ОБСЄ комплекс РЕБ РБ-341В " Леєр-3 ".

"Офіційний звіт СММ ОБСЄ про присутність на Донбасі сучасних російських систем РЕБ може і повинен послужити поштовхом до прийняття міжнародним співтовариством нових найжорстокіших санкцій відносно Російської Федерації як агресора і окупанта - держави, яка створює гібридні армії, підтримує, спонсорує і курує дії терористичних груп на Донбасі", - зазначається.

Автор: informnapalm
  Зафіксували на Донбасі 9 нових типів російських систем РЕБ, серед яких був і зазначений в звіті СММ ОБСЄ комплекс РЕБ РБ-341В «Леєр-3»
Зафіксували на Донбасі 9 нових типів російських систем РЕБ, серед яких був і зазначений в звіті СММ ОБСЄ комплекс РЕБ РБ-341В «Леєр-3»

Розслідувачі відзначають, що ОБСЄ два тижні зволікала з публікацією нового звіту.

"Місія виявила чотири унікальних російських комплекси РЕБ ще 28 липня, але тільки через 14 днів - 11 серпня ця інформація з'явилася на сайті ОБСЄ. За цей час хтось, ймовірно навіть зі складу місії, встиг попередити російське командування, оскільки вже 2 серпня всі комплекси були згорнуті з Чорнухиного (Луганська область) і передислоковані", - повідомляється.

Для масштабного вторгнення в Україну президент РФ Володимир Путін використає військовий інцидент в Азовському морі. Теперішні затримання суден у морі Росія застосовує для деморалізації українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Секретні системи РЕБ на Донбасі: Росія наривається на жорсткі санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути