понеділок, 13 серпня 2018 16:00

Війна на Донбасі: Волкер відреагував на колони російської техніки

Війна на Донбасі: Волкер відреагував на колони російської техніки
Волкер відреагував на колони російської техніки на Донбасі. Фото: ТСН

Дії Росії заблокували ефективну роботу місії з моніторингу кордону на Донбасі.

Так прокоментував відео місії ОБСЄ, на якому колони вантажівок серед ночі в'їжджали до України та виїжджали назад до РФ, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів у справах України Курт Волкер у своєму Twitter.

"На цих кадрах, знятих спецмоніторинговою місією ОБСЄ, конвої вантажівок незаконно в'їжджають в Україну з Росії. Нагадаємо, дії Росії заблокували ефективну роботу місії з моніторингу кордону, і російські сили постійно перешкоджають СММ ОБСЄ відвідувати кордон", - заявив він.

СММ ОБСЄ підтверджує, що її безпілотний літальний апарат (БПЛА) дальнього радіуса дії зафіксував колони вантажівок, які посеред ночі в'їжджали до України та виїжджали з неї ґрунтовою дорогою в районі, де немає прикордонно-пропускних споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретні системи РЕБ на Донбасі: Росія наривається на жорсткі санкції

"Це ще один спосіб, яким Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України, незважаючи на міжнародні зусилля, спрямовані на підтримку миру", - додав Волкер.

7 серпня о 22:15 на Донбасі виявили колону з восьми шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками (п'ять КамАЗ-4310, а решта - невстановленої моделі).

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: Волкер відреагував на колони російської техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути