неділя, 28 жовтня 2018 02:15

ОБСЄ за допомогою дрону знайшла зенітно-ракетний комплекс з Росії на Донбасі

ОБСЄ за допомогою дрону знайшла зенітно-ракетний комплекс з Росії на Донбасі
ОБСЄ знайшла російський зенітно-ракетний комплекс на Донбасі. Фото: Кореспондент

Безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (БПЛА) під час польоту над районом у Калинового на тимчасово непідконтрольній українському уряду території Луганської області виявив зенітно-ракетний комплекс, вантажівку і колону з семи автомобілів.

БПЛА виявив зенітно-ракетний комплекс (9К33 "Оса") і вантажівку на схід від селища Нижньокринське. Після цього його негайно переправили на північ до Саурівки (контрольована урядом, в 72 км на схід від Донецька), повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ.

В 1:36 27 жовтня БПЛА зафіксував рух колони з семи вантажних автомобілів біля кордону з Російською Федерацією, де немає перетину кордону, яка їхала по грунтовій дорозі в південно-західному напрямку Манич.

В 1:53 СММ ОБСЄ втратила зв'язок з БПЛА, коли він летів на висоті близько двох кілометрів над районом на південний схід від Нижньокринського.

Приблизно за 35 хвилин до зникнення зв'язку з БПЛА сигнал почав перериватися в районах поблизу Саурівка і Нижньокринському. БПЛА не повернувся до своєї наземної станції у Степанівки на контрольованій території Донбасу і вважається загубленим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили останні новини про ситуацію на Донбасі

Нагадаємо, 8 серпня БПЛА СММ дальнього радіусу дії зафіксував колону з 8 шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками (п'ять "КамАЗ-4310", а решта - невстановленої моделі) і виявив другу колону (що складалася з головної машини - позашляховика "УАЗ" - і 6 шестиколісних вантажівок "КамАЗ" з критими брезентом вантажними відсіками, а також 1 вантажівку з кунгом). Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що "це ще один шлях, яким Росія навмисне продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України, не дивлячись на міжнародні зусилля, спрямовані на встановлення миру в Україні".

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ за допомогою дрону знайшла зенітно-ракетний комплекс з Росії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути