Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2017 23:16

"Ніколи не давав задніх", – опублікували відеоспогад про загиблого атовця

"Ніколи не давав задніх", – опублікували відеоспогад про загиблого атовця
Андрій Кизило. Фото: facebook.com/tkachukpp

На YouTube-каналі національного музею історії України у Другій світовій війні розмістили відеоспогад про загиблого військового Андрія Кизила. Він загинув 29 січня цього року в бою в районі промзони Авдіївки. Йому було 23 роки. Родом з Умані, що на Черкащині.

"Втілюємо спільні проекти із військовими журналістами. Цей ролик допомагав робити кореспондент одного з телеканалів. Ще одна журналістка записала відеоспогади побратимів на передовій", – розповідає заступник генерального директора музею Людмила Рибченко.

1 лютого президент Петро Порошенко посмертно присвоїв Андрію Кизилу звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". Передав його вдові Андрія.

Він був заступником командира 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Командиром роти став ще в 21 рік. В 2015 році його визнали кращим командиром роти в секторі "М". Мав позивний "Орел". Воював з липня 2014 року.

2 лютого на екстреному засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку постійний представник України Володимир Єльченко показав фотографію вбитого атовця та засудив дії Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики сім годин поспіль обстрілювали Авдіївку: є поранені

Автомобіль, на якому їздив герой у зоні АТО, 4 квітня передали до головної зали Національного музею історії України. Він став частиною експозиції.

У Андрія залишилися дружина і 8-ми місячний син.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи не давав задніх", – опублікували відеоспогад про загиблого атовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути