понеділок, 17 вересня 2018 16:08

Ніхто не повірив: як відреагували Україна та світ на російське "розслідування" катастрофи МН17
5

Сьогодні Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, - фальсифікація.

Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що "Боїнг" збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні.

Росіяни поширили так звані "докази" причетності України до краху Боїнгу МН17 на Донбасом 17 липня 2014 року
Фото: obozrevatel
Росіяни поширили так звані "докази" причетності України до краху Боїнгу МН17 на Донбасом 17 липня 2014 року
Росіяни поширили так звані "докази" причетності України до краху Боїнгу МН17 на Донбасом 17 липня 2014 року
Росіяни поширили так звані "докази" причетності України до краху Боїнгу МН17 на Донбасом 17 липня 2014 року
Росіяни стверджують, що у них є аудіодоказ розмови українського військового Руслана Гринчака, який, нібито, причетний до збиття літака

Російський генерал-лейтенант Микола Паршин сьогодні заявив, що "після вивчення журналів обліку прийнятої продукції комісією було встановлено, що у грудні 1986-го ракета була доправлена ​​залізничним транспортом у розташування 223 зенітної ракетної бригади (за часів СРСР в/ч 20152, зараз 223 зенітний ракетний полк - Gazeta.ua), яка входила до складу Прикарпатського військового округу і дислокувалася у Тернопільській області УРСР. Після цього "ракета на територію Росії не поверталася". Нові "докази" вже передані нідерландським слідчим".

Секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов спростував заяви російської сторони про те, що ракета "Бук", якою 2014-го над Донбасом був збитий "Боїнг" Малазійських авіаліній, нібито має українське походження.

"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН17, - це черговий невдалий фейк Кремля, щоб прикрити свій злочин, який уже доведений як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами", - сказав Турчинов.

У свою чергу, спікер Генштабу ЗСУ Богдан Сеник у коментарі Обозревателю наголосив, причетність Збройних сил РФ до збитого літака підтверджена багатьма незалежними міжнародними розслідуваннями та озвучена українською стороною.

"У нас на всіх рівнях були відповідні заяви. На міжнародному рівні підтверджено, з доказовою базою, роль збройних формувань РФ, їхнього обладнання, екіпажу і, зокрема, щодо ракети. А там (у Росії. - Gazeta.ua) версії народжуються щоразу нові. Такі заяви лунають зі сторони оборонних відомств РФ, щоб відвернути увагу від тих протестних акцій, які нещодавно відбувалися по всій Росії", - сказав Сеник.

Автор: obozrevatel
  Росіяни стверджують, що у них є аудіодоказ розмови українського військового Руслана Гринчака, який, нібито, причетний до збиття літака
Росіяни стверджують, що у них є аудіодоказ розмови українського військового Руслана Гринчака, який, нібито, причетний до збиття літака

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17: у Міноборони Росії поширюють нову брехню

"Це чергова брехня, це черговий фейк РФ, який свідчить про те, що Росія точно не відмовилася від своїх планів з підриву авторитету України, з підриву ситуації в цілому. Їм потрібна причина, щоб загострити ситуацію", - пояснив український міністр оборони Степан Полторак.

"Після катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі 2014-го було проведено незалежне розслідування, яке довело причетність до цього теракту Росії. Це ще один приклад російської дезінформації", - додав глава Міноборони Великої Британії Гевін Вільямсон.

"Міноборони каже, що тягач із ЗРК "Бук" вмонтували у відеозаписі. Але ... хто ж тоді вмонтував тягач із "Буком" у супутникові знімки, які кожен із вас може подивитися і купити у високій роздільній здатності? Упс... І це відомо давно", - написав волонтер Руслан Льовієв, нагадавши про знімки із супутників, на яких показаний тягач із "Буком", яким був збитий Boeing MH-17.

Міжнародна Спільна слідча групи з розслідування катастрофи МН17 (JIT) вперше з 2014 року взяла до уваги інформацію, представлену російською владою.

"2014 року JIT просила Російську Федерацію надати всю відповідну інформацію. У травні 2018 року JIT спеціально звернулася з проханням отримати інформацію про кількість знайдених ракетних компонентів. У період 2016-2018 років не отримали відповіді по суті з боку РФ. У серпні 2018 року Росія письмово повідомила, що JIT не повинна подавати додаткові запити на отримання відповідних доказів. JIT ретельно вивчатиме інформацію, випущену Російською Федерацією сьогодні, як тільки РФ надасть відповідні документи для JIT. Це було запропоновано в травні 2018 року і цього вимагає резолюція Радбезу ООН", - йдеться у повідомленні.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збили на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014-го. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн, зокрема, 38 загиблих - із Австралії.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17, який збили в небі над Донецькою областю. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

У ЗМІ зафіксували 89 російських фейків щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не повірив: як відреагували Україна та світ на російське "розслідування" катастрофи МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути