понеділок, 17 вересня 2018 13:26

Катастрофа МН17: у Міноборони Росії поширюють нову брехню

Катастрофа МН17: у Міноборони Росії поширюють нову брехню
Катастрофа МН17: Росія взялася за старі фейки. Фото: Trust.UA

У російському Міністерстві оборони заявили, що відеоматеріали Міжнародної слідчої групи про пересування зенітно-ракетного комплексу "Бук" - сфальсифіковані.

Представники відомства заявили, що "Боїнг" збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні. Про це на брифінгу в Москві заявив представник Міноборони РФ.

До такого висновку "російські експерти" дійшли, дослідивши ролик, який учасники розслідування представили в травні. Росіяни стверджують, що у відеодоказі знайшли нестиковки.

"У ролику говорилося, що на території Донецької та Луганської областей у липні 2014-го була присутня самохідна установка російської зенітної ракетної бригади, нібито причетної до аварії літака. Міноборони РФ представило аудіозапис із переговорами українських військових, яку зробили 2016-го в Одеській області перед навчаннями. Один із учасників розмови сказав про можливість "збити ще один малайзійський Боїнг". Російські військові встановили, що голос належить полковнику Збройних сил України Руслану Гринчаку," - йдеться у повідомленні росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крах МН17: антиросійський яструб із Держдепу США назвав винуватця

У свою чергу, Міжнародна слідча група 24 травня представила доповідь про катастрофу літака "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області 2014-го. Слідчі заявили, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак, доставили з бази 53 зенітної ракетної бригади, розташованої під Курськом.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збили на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014-го. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн, зокрема, 38 загиблих - із Австралії.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17, який збили в небі над Донецькою областю. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

У ЗМІ зафіксували 89 російських фейків щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17: у Міноборони Росії поширюють нову брехню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути