Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2018 20:43

Підрахували всі російські фейки про збиття Боїнгу МН17

Підрахували всі російські фейки про збиття Боїнгу МН17
Зафіксували 89 російських фейків про катастрофу. Фото: УНІАН

У ЗМІ зафіксували 89 російських фейків щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі. Літак збив російський ЗРК "Бук".

Про це йдеться в дослідженні європейського проекту по боротьбі з кремлівською дезінформацією EUvsDisinfo.

Прокремлівські ЗМІ та тролі намагаються перешкодити розслідуванню причин трагедії і хочуть перекласти вину на Україну. Вони ігнорують велику кількість доказів, що вказують на вину Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельний рейс МН17: мати загиблого сина назвала винуватців авіакатастрофи

"Основа російської дезінформації полягає в наступному: українські пілоти збили літак, Україна знищила докази, щоб уникнути відповідальності, а Спільна слідча група (JIT) бреше, щоб перекласти провину на Росію", - йдеться в дослідженні.

За даними EUvsDisinfo, протягом травня-червня 2018 року кількість фейків значно зросла, особливо після того, як 24 травня JIT оприлюднила докази, що літак збила російська ракета.

"Станом на 29 травня EUvsDisinfo спростував 57 окремих випадків дезінформації щодо МН17. До 27 червня ця цифра досягла 89", - підсумували в дослідженні.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збили на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн, зокрема 38 загиблих - з Австралії.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17, який збили в небі над Донецькою областю. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

Справу щодо катастрофи МН17 розглядатиме суд у Нідерландах. Міжнародного кримінального суду не буде - через вето Росії в Раді Безпеки ООН створити такий трибунал не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували всі російські фейки про збиття Боїнгу МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути