четвер, 22 лютого 2018 14:02

Назвали реалістичний варіант повернення Донбасу

Назвали реалістичний варіант повернення Донбасу
Повернути Донбас допоможе "хорватський сценарій", вважає Юрій Гримчак. На фото бійці ЗСУ входять в окуповане місто на Донеччині

Непідконтрольні Україні території Донбасу можна повернути, якщо використати досвід Хорватії.

Про це в інтерв'ю 5 каналу розповів Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Було два хорватських сценарію. Перший - Сербська Країна, де стояли війська ООН.Якщо розглядати такий сценарій, ми повинні завдяки нашим міжнародним партнерам отримати гарантії РФ, що вона не буде наступати назустріч нашим військам .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ передали 18 тисяч одиниць військової техніки

Другий – це приклад Східної Славонії. Це хорватський регіон, який контролювався сербами, куди зайшла миротворча місія ООН, була створена міжнародна тимчасова адміністрація, яка зробила фактично те ж саме, що ми хочемо зробити у нас - роззброїти бойовиків, і територія повернулася під контроль. Це той варіант, який на сьогоднішній день більш реалістичний", - сказав Гримчак.

Заступник міністра також додав, що українські Збройні сили можуть взяти під контроль окупований Донбас за два тижні, якщо Генштаб зупиниться на військовому сценарії повернення територій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали реалістичний варіант повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути