Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 13:58

"Візьмуть під контроль за два тижні" - заступник міністра розповів про воєнний сценарій повернення Донбасу

"Візьмуть під контроль за два тижні" - заступник міністра розповів про воєнний сценарій повернення Донбасу
ЗСУ готові взяти під контроль Донбас за 2 тижні. У цьому переконаний заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак

Українські Збройні сили можуть взяти під контроль окупований Донбас за два тижні, якщо Генштаб зупиниться на воєнному сценарії повернення територій.

Про це "5 каналу" розповів Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

"За військового сценарію Донбас українські військові можуть взяти під контроль за два тижні. Питання тільки в одному - якими силами ударить Російська Федерація. Назустріч, збоку - не принципово. Я думаю, що такий варіант розробляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершуємо АТО - Муженко

Ми, як нормальна держава, десь в Генеральному штабі плануємо карти - де, хто, куди і з якими силами. При цьому ми розраховуємо, і коли наші підуть вперед, і коли з того боку йдуть, - це нормальна робота Генштабу планувати можливий розвиток подій у найкращому або найгіршому варіантах", - сказав Гримчак.

Введення миротворців ООН на Донбас може завершитися спротивом місцевого населення і новими провокаціями. Так вважає Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Зараз ви читаєте новину «"Візьмуть під контроль за два тижні" - заступник міністра розповів про воєнний сценарій повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути