четвер, 22 лютого 2018 12:00

"Існує дві загрози" - Тука розповів про миротворців на Донбасі

"Існує дві загрози" - Тука розповів про миротворців на Донбасі
Введення миротворців на Донбас може посилити провокації проросійських терористів і спротив місцевого населення, вважає Георгій Тука

Введення миротворців ООН на Донбас може завершитися спротивом місцевого населення і новими провокаціями.

Про це у Facebook написав Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Взагалі існує дві загрози: перша - провокації російських проксі-сил; друга - супротив місцевого населення. В першому варіанті Росія може використовувати різного роду "іх_там_нєт" з метою ускладнення роботи міссії та посилення з боку ООН саме військової компоненти. Посилення мілітарної складової, в свою чергу, ускладнить виконання гуманітарних завдань, що, безумовно, призведе до незадоволення з боку населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримаємо ДНР і ЛНР під охороною ООН" - експерт розкритикував поетапне введення миротворців на Донбас

Що стосується другої складової, то в ООН існують певні механізми, які спрямовані на покращення стосунків між миротворцями і громадами: інформаційні канали; надання медичної, продовольчої, економічної допомоги", - написав заступник міністра.

Миротворці ООН, які увійдуть на Донбас, ігноруватимуть українське законодавство і діятимуть за законами власних країн. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Зараз ви читаєте новину «"Існує дві загрози" - Тука розповів про миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути