Ексклюзиви
неділя, 04 лютого 2018 18:30

"Отримаємо ДНР і ЛНР під охороною ООН" - експерт розкритикував поетапне введення миротворців на Донбас

"Отримаємо ДНР і ЛНР під охороною ООН" - експерт розкритикував поетапне введення миротворців на Донбас
Експерт розкритикував поетапне введення миротворців на Донбас. Фото: Уніан

Якщо на Донбас вводитимуть миротворців на умовах Росії, це означатиме наш програш і не рішення конфлікту.

Таку думку висловив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш у інтерв'ю для журналу "Країна".

"Росія хоче, щоб миротворці охороняли місію ОБСЄ, якій і так нічого не загрожує. Їх звісно можуть обстрілювати щодня, щоб вони повірили, ніби їм щось загрожує. Але це ніяк не вплине на вирішення конфлікту", - розповів Гармаш.

За його словами, лише одна вигідна для Україна умова, на яку Росія ніколи не піде: щоб миротворці зайшли на всю окуповану територію і закрили російсько-український кордон.

"Головна задача, перекрити поставки зброї, грошей і бойовиків. Тоді все само затихне. Не буде грошей - не буде терористів. Але на це не піде Росія, тому миротворців не буде", - зауважив експерт.

Крім того, він відзначає, що якщо українська влада погодиться на компроміс – це зрада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія повідомила, коли поверне військових у СЦКК

"Наприклад, якщо буде поетапне введення миротворців: спочатку вони стануть на лінію розмежування, після "виборів" вони закриють кордон. Усі розуміють, якщо це станеться, Росія може заблокувати процес подальшого введення миротворців на першому етапі. Це законсервує конфлікт і далі лінії розмежування миротворців не пустять. Ми отримаємо ДНР і ЛНР під охороною миротворців ООН. На це Україна не повинна погоджуватись", - додав Гармаш.

Повне інтерв'ю з Сергієм Гармашем читайте в одному з найближчих номерів журналу "Країна".

Українській армії вдалося взяти під свій контроль селище Катеринівка в Луганській області. Про це повідомив волонтер Юрій Мисягін.

Зараз ви читаєте новину «"Отримаємо ДНР і ЛНР під охороною ООН" - експерт розкритикував поетапне введення миротворців на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути