Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2024 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали пріоритетний для Путіна напрямок фронту

Назвали пріоритетний для Путіна напрямок фронту
Аби втілити бажане в життя, перед російськими військами стоїть завдання максимально агресивно атакувати, щоб прорвати українську оборону. Фото: eastnews.ua

Росіяни на фронті намагаються окупувати Донеччину.

Донецький напрямок залишається пріоритетним для армії Російської Федерації, заявив в ефірі телемарафону голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко. Наразі складна ситуація у напрямку Часового Яру, передає Gazeta.ua.

"Загарбники намагаються усіма силами вийти на адмінкордони Донеччини. Російський диктатор Володимир Путін все-таки сподівається, що російські війська зможуть зайняти Донецьку область. Таким чином він зможе окреслити хоча б якусь функціональність цієї їхньої "СВО" - а-ля досягнутої однієї з цілей. Це б давало йому можливість робити паузи у війні чи виходити на переговорні процеси", - висловився військовий.

З його слів, ЗСУ також доводиться вести бої в складних умовах в сторону Вугледара та Покровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зазнали значних втрат - свіжі цифри Генштабу

"Аби втілити бажане в життя, перед російськими військами стоїть завдання максимально агресивно атакувати, щоб прорвати українську оборону. Російський диктатор прагне стати суб'єктом переговорів на другому Глобальному саміті миру", - переконаний військовий.

Противник намагається виводити свої підрозділи, які були у районах Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність, повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, українські війська там надійно тримали оборону і досить вдало розбили російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Назвали пріоритетний для Путіна напрямок фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути