Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія частково виводить підрозділи з-під Харківщини: у ЗСУ назвали причину

Росія частково виводить підрозділи з-під Харківщини: у ЗСУ назвали причину
Росія частково виводить підрозділи з-під Харківщини. Фото: EPA

Минулої доби війська РФ не проводили наступальних дій на Харківському напрямку.

Наразі противник намагається виводити свої підрозділи, які були у районах Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

"Противник намагається виводити свої підрозділи, які були у районах Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність, бо Сили оборони там надійно тримали оборону і досить вдало їх розбили. Можна сказати, що РФ частково виводить деякі підрозділи на доукомплектування, бо вони небоєздатні", - констатував Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: у ЗСУ повідомили про бої на основних напрямках

За його словами, на тому напрямку російська армія використовує авіацію, застосовуючи керовані авіабомби і некеровані ракети по містах і селах Харківщини. Йдеться, зокрема, про населені пункти Липці, Зелене, Нескучне, Шийківка, Зелений Гай і Борова Харківської області.

"Якраз на тому напрямку ворог за минулу добу здійснив 21 авіаудар, скинувши 32 КАБи. Сили оборони мужньо і надійно протистоять ворогу на цьому напрямку. У результаті бойових дій за добу було знищено понад 60 окупантів - загиблими і пораненими. Також у ворога було знищено два танки, чотири авто, спецтехніку і 42 БПЛА та 18 укриттів разом з ворогом", - поінформував він.

Війна в Україні зараз знаходиться у глухому куті. Росії не вдалось досягти поставлених цілей.

Натомість російські війська зазнали дуже суттєвих втрат під час повномасштабної агресії проти України. Про це на зустрічі в університеті Принстона, присвяченій глобальним викликам, заявив колишній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

За його словами, у ситуації, коли жодна зі сторін війни не може досягти своїх військових цілей, необхідним є процес переговорів. Однак, Росія демонструє, що не готова до цього. А диктатору Володимиру Путіну не можна довіряти.

Зараз ви читаєте новину «Росія частково виводить підрозділи з-під Харківщини: у ЗСУ назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути