вівторок, 23 січня 2018 11:47

На Донбасі готуються до нової активізації конфлікту

На Донбасі готуються до нової активізації конфлікту
сторони на Донбасі активно озброюються. Фото Макс Авдеев @Buzzfeed

ОБСЄ повідомило, що сторони на Донбасі активно озброюються та мінують територію, що свідчить про підготовку до ескалації конфлікту у найближчий час.

"Сторони готуються до нової активізації конфлікту в найближчий час.Бойовики окупованих районів Донецької та Луганської областей та військові ЗСУ активно окопуються вздовж всієї лінії розмежування. Наші беспілотники зафіксували багато нових траншей. Всюди бачимо значну кількість озброєння в окопах і бліндажах", - сказав під час брифінгу Олександр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Хуг додав, що також сторони не дотримуються мінських домовленостей і не тільки не проводять заходи щодо розмінування територій, а, навпаки, закладають ще більше мін.

Представники ОБСЄ зафіксували військову техніку, яка стоїть на вогневих позиціях, як з боку ОРДЛО, так і з боку підконтрольної уряду України території.

Спостережна місія ОБСЄ на Донбасі за період з 19 по 21 січня зафіксувала 467 вибухів. В ОБСЄ заявили про збільшення кількості випадків порушення режиму тиші на Донбасі на 70%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ згорне роботу на Донбасі.

На тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області проросійські бойовики у районі контрольного пункту в'їзду-виїзду "Оленівка" обстріляли автобус із цивільними особами. Один чоловік загинув від кульового поранення в шию.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі готуються до нової активізації конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути