середа, 15 серпня 2018 13:21

На Донбас заїхала група кадрових офіцерів-розвідників РФ

На Донбас заїхала група кадрових офіцерів-розвідників РФ

Командування російських окупаційних військ збільшило кількість кадрових російських офіцерів-розвідників на Донбасі. Про це на брифінгу розповів полковник Дмитро Гуцуляк із прес-центру Міністерства оборони України.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ збільшило кількість кадрових російських офіцерів-розвідників, які залучаються для підготовки розвідувально-диверсійних груп у з'єднаннях і частинах 1 та 2 армійських корпусів ЗС РФ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Впоралися за 40 хвилин": подробиці успішної операції ЗСУ на Донбасі

Українська розвідка пояснює це зниженням ефективності розвідувальних підрозділів тактичної ланки бойовиків і зростанням бойових втрат серед рядового складу їхніх розвідників.

"У зв'язку з цим офіцерами-розвідниками ЗС РФ чисельністю близько 20 осіб розпочате ретельне вивчення обстановки та проводиться рекогносцировка місцевості у різних районах передових позицій російських окупаційних військ", - розповів Гуцуляк.

Інженерно-саперні підрозділи бойовиків на вимогу російської розвідки збільшили кількість основних і запасних проходів на ділянках мінно-вибухових загороджень для диверсійно-розвідувальних груп.

14 серпня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил була напруженою. Бойовики активізувалися на усіх напрямках.

Зараз ви читаєте новину «На Донбас заїхала група кадрових офіцерів-розвідників РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути